6. joulukuuta 2014

Joulukortit, kerrankin ajoissa!

En muista, milloin viimeeksi olisin lähetellyt saati askarrellut joulukortteja. Tänä vuonna askarreltiin luottaen siihen, että yksinkertainen on kaunista. Idean kortteihin nappasin Sinooperista, jonne oli pyykkinarulle ripustettu erilaisia joulukortteja malleiksi.

Leikkasin paksusta huovasta possuja ja sydämiä. Mallit piirsin ensin piparimuotilla pahville, jonka avulla oli helppo piirtää ne lyijykynällä huovalle. Leikkaamiseen olisi kannattanut käyttää vähän isompia saksia, noilla sain sormeen mahtavan rakon, joka ei näin parin viikon jälkeenkään ole parantunut, kiitos kuivan talvi-ihon.



Korttipohjaksi valitsin yksinkertaisen punaisen ja sen päälle leikkasin ja liimasin vaaleanruskeaa paperia hyvää joulua -tekstillä. Jätin reunoilta sentin verran punaista pohjaa näkyviin. Aina tässä vaiheessa alan haaveilla paperileikkurista, sellainen olisi kätevä eikä niitä ärsyttäviä, omaan silmään pistäviä vinoon leikattuja reunoja enää tulisi.


Sen jälkeen kirjoitettiin tekstit korttien toiselle puolelle. Kirjoitin ne vanhemman lapsen kanssa yhdessä, joten siinäkin mentiin hyvin lyhyellä kaavalla "Hyvää joulua mummalle! t. xxxx". Parinkymmenen kortin kirjoittamiseen meni useampi päivä, kun ei montaa korttia kerralla jaksettu kirjoittaa, mutta kivaa oli. :)

Lopuksi liimasin possut ja sydämet etupuolelle. Häiden aikaan kortteja yms. askarrellessa opin kantapään kautta, kuinka tärkeää on laittaa kortit joka liimauksen jälkeen painon alle, jotta ne pysyisivät suorassa. Näissä huopa litistyi hieman, mutta se nyt ei niin paljoa haittaa kuin kippura kortti.


Olen niin tyytyväinen, että sain kortit tehtyä reilusti ennen niiden viimeistä postituspäivää. Muutenkaan tänä vuonna ei tarvitse panikoida, marraskuun joulukalenteri näytti marraskuun lopussa tältä:

Keittiön kaapit on siis edelleen siivoamatta, mutta ei se mitään, viime vuonnakin siivosin ne vasta tammikuussa. Joululahjoista osa on ostamatta, mutta kaikki on mietitty valmiiksi, koti on sisustettu ja kortit askarreltu. Nyt vain nautiskellaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti