30. joulukuuta 2014

Lempeä Lyyli ja uudet lakanat

Nyt on joulu juhlittu ja kotiinkin palattu. Oltiin kai oltu aika kilttejä, ainakin lahjojen määrästä päätellen. Miehen kanssa saatiin leveämpi peitto, jota ollaan jokunen viikko kaivattu. Syksyyn asti pärjättiin yhdellä normaalikokoisella peitolla, mutta viime aikoina yöt on menny peittoa kiskoessa ja palellessa. Nyt ei tartte enää kiskoa eikä palella.

Samalla, kun vaihdoimme peiton, päiväpeittokin sai lähteä. Ärsytti, kun sille ei ollut öisin muuta paikkaa kuin lattia, ja sängynpäädyn ja vaatekaappien väliin jää niin vähän tilaa, että kun halusi päästä sängyn toiselle puolelle, piti pomppia peiton päältä. Joinakin aamuina kumpikaan ei ehtinyt tai jaksanut pedata sänkyä, ja niin se peitto rötkötti pölyisellä lattialla joskus päivisinkin.

Olin jonkin aikaa haaveillut uusista lakanoista, jotka tilaan sitten, kun saadaan tuo uusi peitto. Löysin H&M:ltä harmaat pellava- ja peruspuuvillalakanat. Itse olisin halunnut pellavalakanat, mutta mies ei ollenkaan lämmennyt niille, varsinkaan kun ne rypistyvät eikä päiväpeittoakaan enää laiteta. En tiedä, kuinka paljon ryppyisyys olisi omaa silmää haitannut, mutta otettiin sitten ne puuvillalakanat ja olen kyllä tosi tyytyväinen niihinkin.



Halusin lakanoista mahdollisimman yksinkertaiset ja mielellään harmaat tai valkoiset, ettei ahtaasta ja muutenkin romanttisesta makuuhuoneesta tule aivan hirveää sekametelisoppaa. Lakanat eivät ole tasaisen harmaat vaan tuollaiset "farkkukuosiset", mielestäni tosi kivat.


Peiton lisäksi joulupukki toi myös pikkusiskon Hurjalle Hannalle (kuvassa vasemmalla), Lempeän Lyylin. Hurja Hanna muutti meille viime kesänä esikoisen mummulareissun jälkeen ja nyt Lempeä Lyyli löytyi kuopuksen lahjapaketista. Molemmat neidit on mummun ompelemia ja alkuperäisestä mallista tuunaamia. Aika mummumaisia nimiä myöten. :D


Paljon muutakin saatiin lahjoiksi, kuten elokuvaliput ja lastenhoitoapua elokuvan ajaksi (mahtava lahjaidea pienten lasten vanhemmille), vaatteita, pelejä ja lapsille leluja. Tontut olivat näköjään huomanneet senkin, että tässä huushollissa tarvitaan leivonta-alustaa ja kaulinta. Nyt ei tartte enää naarmuuntumisen pelossa päällystää pöytää leivinpaperilla, kun alkaa leipomaan lasten kanssa. Mieheltä sain myös uutta hajuvettä, oon ihan innoissani tuosta tuoksusta! :)

Kaiken kaikkiaan joulu meni mukavan rauhallisesti. Oltiin kyllä aika pahassa flunssassa koko joulun, mutta tulipa ainakin levättyä ja ehdittiin olla koko porukka yhdessä. Vaikka mummula onkin vain puolen tunnin ajomatkan päässä, kellään ei ollut kiire kotiin ja oltiin siellä samantien melkein viikon. Olo oli aika haikea, kun lähdimme takaisin kotiin. Joulu on kyllä mukavaa aikaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti