3. joulukuuta 2014

Pienen kuusen pienet koristeet

Kävin marraskuun alkupuolella Ikeassa ja mukaan tarttui pieni, noin puolen metrin korkuinen kuusi. Se saa toimittaa joulukuusen virkaa, isompaa kun meille ei millään mahdu. Suunnittelin laittavani siihen jouluvalot, mutta en sitten jaksanutkaan lähteä sellaisia kaupasta etsimään. Isänpäivälahjoista jäi jäljelle sopivan kokoisia puuhelmiä ja samalla, kun maalasin käpyjä kokeilin, kuinka paljon maali peittää niiden alkuperäistä väriä.

Maalausta helpottaakseni pujotin puuhelmet pitkään puutikkuun, joita käytimme kesällä grillivartaitten tekemiseen. Pari-kolme kerrosta maalia, ja siniset ja vihreät sävyt hävisivät mielestäni ihan riittävästi.



Helmien kuivuttua irroitin ne tikuista ja väänsin rautalangoista niille lenkit ripustamista varten. Halusin ripustuslenkin jäävän mahdollisimman näkymättömäksi, ja varastosta löytyi sopivasti tummanvihreää rautalankaa. Rautalangan sai vielä väännettyä helmen alapuolelta sen verran mutkalle, että lenkki pysyy helmen sisällä ilman sen kummempia liimauksia tai muita kiinnityksiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti