16. joulukuuta 2014

Suklaamuffinseja joululahjaksi

Sitruunapikkuleipien lisäksi tehtiin joululahjaksi suklaamuffinseja, tämäkin resepti löytyi Kinuskikissalta. Yhdestä satsista tuli sopivasti kaksi leivoslaatikollista muffinseja, joten ei ollut kovin suuritöinen lahja, kaksi taikinaa riitti tämän joulun lahjoihin. Toinen taikina tehtiin daim-suklaasta ja toiseen käytettiin pätkistä. 


Kinuskikissan suklaamuffinsit

1 Pätkis Mini Bites -pussi tai 200 g Daim-suklaata
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa

Ensin puolet suklaasta rouhitaan ja loput suklaapalat halkaistaan kahtia (amerikanmuffinseihin, joita tällä ohjeella tulee n. 12 kpl, suklaapaloja ei tarvitse halkaista). Voi ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen. Taikinaan lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisäksi vielä rouhe sekoitetaan taikinaan. 

Taikina nostellaan lusikalla vuokiin, puoleen väliin (muffinsin sisälle) laitetaan suklaapala sydämeksi. Muffinsit paistetaan 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.

Koristelua mietin pitkään. Olisin mielelläni laittanut niihin jonkinlaisen pursotettavan kuorrutuksen, mutta halusin jättää lahjan saajalle mahdollisuuden muffinsien pakastamiseen enkä oikein tiennyt, mikä kuorrute olisi sen varmasti kestänyt. Päädyin sitten sokerimassaan. Leikkasin piparimuotilla ohueksi kaulitusta massasta tähtiä ja laitoin ne muffinsin päälle. Tästäkään en ole aivan varma, kuinka se pakastamisen ja sulatuksen kestää, mutta luultavasti paremmin kuin esim. kermavaahto.

Kahvilasta löysin leivoslaatikoita, joiden kannet päällystin Ikean ihanalla punavalkoisella lahjapaperilla, toiset laatikoista raidallisiksi ja toiset pilkullisiksi. 

Lopputulos oli juuri sitä, mitä pitikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti