24. helmikuuta 2015

Punaisesta mintunvihreään

Joulun jälkeen löysin Indiskan alelaatikosta ohuet korallinpunaiset verhot. En ollut aivan varma, sopiiko ne meille, mutta kun väri oli niin kiva eikä hintakaan (5 €/verho) kovasti kirpaissut, niin päätin ottaa riskin ja kokeilla niitä olohuoneeseen. Lopputulos on tässä:

Ihan kivat ja piristävät, mutta niin stressaavat. Punainen ei todellakaan taida olla se paras väri meidän olohuoneeseen. Olin jatkuvasti jotenkin ärsyyntynyt noista verhoista, tuijotin niitä ja pohdin, onko ne nyt hyvät vai ei. Kuukauden tuijottelun ja sulattelun jälkeen ärsytti jo niin paljon, että halusin jotain viileämpää. 

Väriä miettiessä iski mintunvihreä villitys. Hetken ehdin jo olla aivan varma, että olen myöhästynyt vuoden tai pari ja haikailen väriä, jota ei mistään löydy. Mutta sitten Anttilasta löysin (taas alennuksesta) juuri oikean väriset pellavaverhot! Kauan niitä saikin silittää, varsinkin kun kuvassa oleva, pariin kertaan silitetty verho oli niin tuhannella rypyllä paketissa. 


Samasta putiikista löytyi myös kivoja kankaita, joista ompelin sohvatyynyjä. Annon Nami-kangas sai kaveriksi mintunvihreää Annon Ainoa ja harmaata Pirtan polkkaa. Pesin kankaat 40 asteessa eivätkä edes kutistuneet mihinkään. :)




Vanha, paljon käytetty harmaa torkkupeitto sopi tyynyjen ja verhojen kanssa kivasti. En muista, milloin meillä viimeeksi olisi ollut näin harmoniset ja vaaleat värit, mutta nyt sielu lepää...



...ainakin niin kauan, ennen kuin keksin pistää taas kaiken uusiksi. ;)

1 kommentti: