2. helmikuuta 2015

Naulakko avaimille

Hupskeikkaa, sinne meni tammikuu... minne lie. Ajan ja inspiraation puutteessa ei ole tullut kirjoteltua tännekään mitään, ja aika vähän tuli tehtyäkään mitään kirjoittamisen arvoista. Kirppareilla kävin muutaman kerran, mutta löysin lähinnä lasten vaatteita ja tavaroita, ei siis mitään kovin ihmeellistä ja sydäntä sykähdyttävää.

Tammikuun alussa tehtiin miehen kanssa avaimille naulakko. Aiemmin säilytettiin niitä vanhassa emalikattilassa kaiken muun tilpehöörin seassa. Laudanpätkä löytyi autotallista ja mies maalasi sen valkoiseksi. Koukut taas löytyi kirpparilta jonkun sisustusliikkeen ylijäämäpöydästä, hintaa oli 1 €/kpl.

Hetken aikaa arvottiin, laitetaanko koukut pareittain kolmeen riviin vai lomittain... ja lomittain oli pajon parempi. :)



Naulakolle löytyi sopivankokoinen rako ulkoseinän ja sähkökaapin välistä heti ulko-oven vierestä. Alunperin meillä oli tarkoitus tehdä vanhasta laudasta sähkökaapin oikealle puolelle vaakasuuntaan naulakko, mutta kun eteinen on muutenkin niin ahdas ja siellä on paljon kaikenlaista tavaraa, pelkäsin, että siitä tulisi vielä sekavampi ja sotkuisempi, jos avaimet roikkuvat niin näkyvällä paikalla. Nyt ne ovat sentään vähän enemmän piilossa.

Maalasin vielä ruuvinpäät valkoisella maalilla, jota kaapista sattui löytymään. Koukut eivät ole puhtaanvalkoisia ja joskus valkoisen laudan + ruuvinpäiden sävyero kermanvalkoisten koukkujen kanssa pistää silmään, mutta en ole jaksanut vielä päiviäni asialla pilata. Jos joskus alkaa ärsyttää, täytyy maalata koukutkin valkoisiksi. Pääasia, että rojun määrä siinä kattilassa väheni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti