11. helmikuuta 2015

Muffinseja ystävälle

Flussa iski juuri ennen joulua ja osa joululahjoista jäi tekemättä ja antamatta. Nyt alkaa olla vähän myöhäistä enää antaa joululahjoja kenellekkään, mutta onneksi viikonloppuna on ystävänpäivä! Yksi ilman lahjaa jäänyt ystävä saa tänään laatikollisen sitruunamuffinseja.

Muffinsit on leivottu taas kerran Kinuskikissan ohjeella, pikkuprinsessoja soveltaen. Vaihtelun vuoksi kokeilin täytteeksi lemon curdia (löytyy kaupan hillohyllystä), mikä oli ihan yhtä hyvää kuin vadelmista keitetty hillokin. Kuorrutukseen käytin tällä kertaa sokerimassaa, josta osan värjäsin vaaleanpunaiseksi kaapista löytyneellä nestemäisellä elintarvikevärillä. Itse tykkään enemmän marsipaanista. Se on helpompaa käsitellä, koska se ei kuivu niin nopeasti kuin sokerimassa ja omasta mielestäni marsipaani on myös paremman makuista.




Aikamoinen askartelu niissä on, mutta kyllä ne on sen vaivan arvoisia. Muffinsit voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja ne kestää pakastamisenkin, ainakin marsipaanikuorrutteella, sokerimassalla en ole vielä kokeillut.

Ohjeen mukaan muffinseja tulee 9-12 kpl (amerikanmuffinsia), mutta laitoin taikinan pienempiin muffinsivuokiin, jotta niitä riittää muillekin kuin lahjansaajalle. Muffinsit on aika makeita, joten pienempi koko ei ollut ollenkaan huono juttu.

Pakko maistaa vielä yksi muffinssi ennen kuin vien niitä kaverille. Etteivät vaan olisi menneet pilalle yön aikana... ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti