1. tammikuuta 2017

Isosiskon kissasukat

Kun hurjapää-pikkusisko halusi pääkallosukat, isosiskonkin oli saatava sukat, mutta jollain ihan muulla kuviolla kuin pelottavilla pääkalloilla. Kuviota arvottiin pidemmän aikaa ja pienen tytön mielikuvitus lensi, mutta lopulta päädyttiin kissoihin. Riittävän yksinkertainen kuvio kirjoneuletta opettelevalle äidille. :D



Lankana oli Novitan Nalle ja puikkoina nro 3. Jalan koko on n. 28-29. Aloitin sukan luomalla 13 s/puikko eli 52 silmukkaa. Neuloin muutaman sentin 1 oikein, 1 nurin -joustinneuletta. Sen jälkeen lisäsin 1 s/puikko (=14 s/puikko) ja aloitin sileän neuleen ja n. 5-6 valkoisen kerroksen jälkeen kuvion.



Kuvion ja muutaman valkoisen aina oikein -kerroksen jälkeen kavensin 1 s/puikko ja aloitin taas uudelleen 1 oikein, 1 nurin -joustinneuleen. Noin viiden joustinneulekerroksen jälkeen aloitin kantatilkun neulomalla 1.puikon silmukat 4.puikolle ja kantatilkun nurjalla puolella kavensin kummaltakin puikolta yhden silmukan (=24 silmukkaa). Kantapään tein normaalisti Novitan perussukkaohjeen (koko 30) mukaisesti. Kun otin 2. ja 3.puikon ensimmäistä kertaa taas mukaan neuleeseen, kavensin niiltäkin 1 s/puikko (=12 s kummallakin puikolla, 1. ja 4.puikolla on vielä tässä vaiheessa 16/17 silmukkaa). Loppusukkaan tein tyttären toiveesta pinkkejä raitoja (2 krs pinkkiä, 3 krs valkoista).


2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tämän kissakuvion Pinterestin kautta. Toivottavasti et pahastu, että hyödynnän sitä omassa neuleessani. Kiitos, kun olet tämän laittanut nettiin :)

    VastaaPoista