17. heinäkuuta 2015

Rahin uusi elämä

Lasten ja olohuoneen pienen koon takia meille ei mahdu sohvapöytää, mutta jotain vastaavaa, laskutilaksi sopivaa kuitenkin kaivattiin. Fb-kirppikseltä löysin oranssin, jo vähän kulahtaneen ja likaisen rahin. Ulkonäöstään huolimatta rahi on kuitenkin sopivan pieni meidän olohuoneeseen ja korkeuskin riittävä.

Päätin ommella rahiin uuden päällisen. Halusin siihen kunnon, paksun puuvillan ja kävin Marimekossa etsimässä vihreää Räsymatto-kangasta. Se oli kuitenkin jo poistunut tuotannosta eikä sitä Vaasan myymälässä enää ollut. Tampereen tehtaanmyymälästä sitä vielä löytyi poistohintaan -40 %, mikä on jo aika paljon Marimekon kankaasta. Ihan maltaita en siis tästä 1,5 metrin pätkästä joutunut maksamaan, vaikka Tampereelta tilattaessa siihen lisätäänkin postimaksu.

Leikkasin kankaasta ristin, jonka keskiosa tulee rahin päälle. Tein tätä ennen jo yhden päällisen kirpparilta löytyneestä pöytäliinasta ja kantapään kautta taas opin, että päällimmäinen osa kannattaa mitata ja leikata juuri oikean kokoiseksi, samoin reunapalojen leveydet, mutta korkeuteen kannattaa lisätä senttejä useampi. Kangas kuitenkin nousee jonkin verran ja kirpparikangasversiossa päällinen nousi muutaman sentin lattiasta ja oranssi rahi pilkotti rumasti alta.

Ompelin reunapalojen sivut toisiinsa ja käänsin alareunan. Hupusta kannattaa tehdä aika tiukka, jotta se näyttää hyvältä eikä lerputa ja pussita ikävästi.

Huppua vaihtamalla rahin ilmettä on helppo muuttaa muun sisustuksen ja mielen mukaan, ja tällaisessa sottapyttyjen perheessä irrotettava ja pestävä päällinen on aika käytännöllinen.

6 kommenttia:

  1. Neuvoja juuri tällaiseen etsin, kun haluaisin vaihtaa punaisen ''kuutiorahin'' väriä. Kiitos !

    VastaaPoista
  2. Kiitokset hyvästä ohjeesta ja kuvista! Tein testiversion ensin vanhasta verhokankaasta ja lopullisen Marimekon mustavalkoisesta Tuuli-markiisikankaasta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Päällystin taittopatjan ohjeesi vinkeill ja tuli oikein hyvä🙂

    VastaaPoista