17. heinäkuuta 2015

Helppo ja persoonallinen hääkakkukoriste

Tässä helppo ja halpa hääkakkukoristeidea niille, jotka ei halua sitä perinteistä muovista hääparia kakun päälle tai muuten vaan ei huvita maksaa sellaisesta. Löysin idean joltain englanninkieliseltä sivulta, en muista enää miltä, kun häistäkin on jo pari vuotta aikaa.

Meidän häät siis tanssittiin jo pian pari vuotta sitten, ja tyhjistä kananmunista tehty hääkakun koriste säilyi yllättävän hyvin ehjänä kesäkuun alkuun asti kunnes tiputin sen itse hyllyltä alas. Hajoshan se, ihan niin ku kananmunat tapaa tehdä. Koriste on ollut kuitenkin kiva muisto häistä, joten tein sen uudelleen.

Koska en halunnut kananmunan yläpäähän minkäänlaista reikää, tein pohjaan nuppineuloilla vieri viereen pistellen isomman reijän, jonka kautta sain huuhdeltua sisukset ulos.



Piirsin tavallisella, vedenkestävällä tussilla molemmille silmät ja suun. Sulhaselle tein säkkikankaasta ja juuttinarusta rusetin, jonka liimasin reilulla liimalla leuan kohille.



Morsiamelle löytyi huntu askartelulaatikosta; jotain tuollaista harsoa ja korttiaskarteluista ylijäänyt kukka, jotka liimasin päällekkäin morsiamen päähän.

Istumapaikoiksi hääparille kelpasi kananmunakennon palanen ja hääparin taakse askartelin säkkikankaasta, pahvista ja grillitikusta sydämen.

Vaihtamalla säkkikankaan johonkin muuhun kankaaseen saa varmasti oman näköisensä koristeen. Eikä varmaan olisi huono ajatus tehdä näitä sulhasia ja morsiamia useampia siltä varalta, että ne hajoavat kuljetuksen aikana tai kakkukoristetta asettelevan kädet tärisee niin, että koristeet on lattialla. Tyyris Tylleröä kun ei kukaan voi parantaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti