11. heinäkuuta 2015

Aurinkotuolinen pikakaunistus

Ostettiin viime kesänä miehen vanhoihin aurinkotuoleihin uudet pehmusteet, jotka vielä silloin oli väriltään vihreät. Jatkuvasti porottanu aurinko teki kuitenkin tehtävänsä ja aurinkotuolit näytti tänä keväänä jo melkoisen törkeiltä. Koko terassi näytti niin suttuiselta, kun nuo kamalat pehmusteet paistoivat kadulle asti.

Koska pehmusteissa itsessään ei ollut mitään väriä suurempaa vikaa, uusien pehmusteiden ostaminen tuntui jotenkin turhalta, varsinkin, kun ne ei tuolla paikalla kovin pitkäikäisiltä vaikuta. Kattelin kirppiksiltä kivan värisiä lakanoita ja peittoja, joista saisin uudet päälliset tuoleihin. Fb-kirppikseltä löysin talon väreihin sopivan Hemtexin päiväpeiton 6 eurolla.

Ensin meinasin tehdä peitosta kaksi kunnon huppua, mutta laiskana ja pihinä naisena leikkasin kankaan lopulta neljään osaan, jolloin se riitti juuri sopivasti peittämään kamalat pehmusteet. Sivuihin ompelin parit nyörit ja taakse ylös kuminauhan, jotta ne saa pysymään tuolien päällä tuulisellakin säällä. Nyt on ensi vuodeksikin uudet päälliset jo valmiina, kun nämä saa varmaan jo syksyllä heittää haalistuneina roskiin.

Taas tuli pienellä rahalla ja vaivalla edes pikkuisen siistimpää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti